OKTOBER 2023

Fra regnormenes liv
NR. 7 · FREDAG 27. OKTOBER 2023 KL 20:00 Folketeatret

Fra regnormenes liv

AFLYST grundet sygdom. Vi arbejde på at finde en ny dato.

 

Vi er glade for at kunne præsentere Ole Lemmeke (årets turneskuespiller i Folketeatrets opsætning af Bang og Betty) som H.C. Andersen i gnistrende samspil med Ellen Hillingsø som fru Heiberg i Folketeatrets succesforestilling Fra regnormenes liv. Kvartetten fuldendes af Michael Moritzen og Lisbet Lundquist.

Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig Heiberg, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.

Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer, som aftenen skrider frem. Da fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det stærke lys døde de.

Fru Heiberg og H.C. Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selv om denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling, så bliver mødet mellem de to skyggebørn Hans Christian og Johanne uforglemmeligt.

Fra regnormenes liv blev kåret som Årets Forestilling i sæson 2021/2022 af CPH Culture.

Billetpriser

Forh. A Forh. B
Medlem 290 240
Unge 250 200
Løssalg 330 280
Grupper 300 250
Instruktion
Kasper Wilton
Medvirkende
Ellen Hillingsø, Ole Lemmeke, Michael Moritzen og Lisbet Lundquist
Varighed
2 timer og 10 min., inkl. pause
Bemærkninger
Spillested: Ny Ridehus

Læs mere på https://folketeatret.dk