OKTOBER 2019

Adressaten ubekendt
NR. 1 · TIRSDAG 1. OKTOBER 2019 KL 20:00 Det Kongelige Teater

Adressaten ubekendt

Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fran-sisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over At-lanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk infice-ring og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Eftertanke – samtale i salen
Denne fortælling er evigt aktuel, og i anden akt har historikerne Bo Lidegaard og Christoffer Emil Bruun åbnet op for publikums refleksion med eftertanker og samtale i salen, som bliver modereret af Christoffer Emil Bruun. Hvordan stod Danmark over for den totalitære trussel de år, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet? Heller ikke i Europa. Kathrine Kressmann Taylor giver ikke svarene, men hendes roman er en medrivende påmindelse om, at vi hver især har et ansvar for at finde dem.

Billetpriser

Alm. A Alm. B
Medlem 220 170
Unge 180 130
Løssalg 260 210
Grupper 230 180
Instruktion
Thomas Bendixen
Medvirkende
Søren sætter Lassen og Lars Mikkelsen,
Varighed
Ca. 2 timer
Bemærkninger
Spillested: Ny Ridehus

Læs mere på https://www.kglteater.dk