NOVEMBER 2018

Peer Gynt
NR. 8 · TIRSDAG 20. NOVEMBER 2018 KL 20:00 Folketeatret

Peer Gynt

”Blodet er aldrig så tyndt, at man ikke er lidt i slægt med Peer Gynt!”, minder Henrik Ibsen os om i sin fantasifulde fortælling om lykkeridderen, der drager ud i verden med ambitioner om at finde sig selv og blive til noget stort.
I Folketeatrets version af Ibsens berømte dramatiske digt er Cyron Melville den unge Peer og Preben Kristensen den ældre Peer. Historien er bearbejdet så 7 skuespillere – bl.a. Anette Støvelbæk og Mads Knarreborg – befolker hele den verden, Peer prøver kræfter med gennem et langt, levet liv; fra håbefuld ung, til selvtilfreds voksen og til sidst som desillusioneret ældre, der sammenligner sig selv med et skrællet løg; lag på lag, uden en kerne.
På sin store livsrejse, der fører ham jorden rundt, prøver Peer det meste: Han forfører kvinder på stribe, og han forlader dem. Han bliver rig, og han mister det hele. Han bliver profet, og han bliver vanvittig. Undervejs indser han, at han i sin ihærdige søgen efter sin indre kerne er flygtet fra de vigtigste relationer i sit liv: familien, kæresten, barnet – alle dem, der kunne have hjulpet ham med at finde sit sande jeg. Han bøjede af og gik udenom dér, hvor han burde have stået fast.
Peer Gynt er både en klassisk- og en meget moderne dannelsesberetning, der sætter det evigt gyldige spørgsmål på spidsen: Hvordan er man sig selv, uden at være sig selv nok?

Læs mere på www.folketeatret.dk

Billetpriser

Alm. A Alm. B
Medlem 215 165
Unge 175 125
Løssalg 255 205
Grupper 225 175
Instruktion
Moqi Simon Trolin
Medvirkende
Preben Kristensen, Cyron Melville, Anette Støvelbæk, Mads Knarreborg, Michael Brostrup, Mathilde Norholt og Jullie Hjetland
Varighed
2 timer og 30 min.
Bemærkninger
Spillested: Ny Ridehus

Læs mere på http://www.folketeatret.dk/