APRIL 2025

Køter
NR. 25 · TORSDAG 24. APRIL 2025 KL 20:00 Dansk Danseteater

Køter

KØTER er en danseforestilling af den anerkendte valencianske koreograf Marina Mascarell, som har skabt værker for de allerstørste kompagnier i verden heriblandt Nederlands Dans Theater. I dette værk, oprindeligt skabt til Göteborg Operaen, undersøger hun det skandinaviske samfund fra forskellige synsvinkler. Det gør hun med udgangspunkt i Janteloven, det sociale manifest, der går ind for lighed og retfærdighed, men som også indeholder flere underliggende niveauer af konformitet og konsensus.

”Køter er for mig menneskets alter ego. Det er en gadehund, en hund uden nogen specifik race. Jeg bruger det som en metafor for at tale om outsideren, den fremmede, det underlige, det anderledes og de skøre midt i det normale,” siger Marina Mascarell

Køter-fællesskabet repræsenterer en gruppe af smålige individer drevet af misundelse og frygt for det ukendte eller for den nytilkomne. Køter er et fællesskab, der ikke fejrer det enestående, men i stedet hylder middelmådigheden. De sørger for, at ingen gør sig bemærket og at alle bliver på deres plads for ikke at ryste resten. Undertrykkelse er kernen i deres adfærd.

I Sjællandske skrev Knud Cornelius bl.a.: ”Køter er så absolut værd at rejse efter” og gav forestillingen 5 stjerner. Men du behøver ikke at rejse efter den – du kan se den i Ny Ridehus.

Billetpriser

Alm. A Alm. B
Medlem 240 190
Unge 200 150
Løssalg 280 230
Grupper 250 200
Instruktion
Marina Mascarell
Medvirkende
Internationale dansere og musikere
Varighed
Ca. 1 time uden pause
Bemærkninger
Spillested: Ny Ridehus

Læs mere på www.danskdanseteater.dk