MARTS 2025

Det arktiske topmøde
NR. 23 · MANDAG 31. MARTS 2025 KL 20:00 Teater Freeze Productions

Det arktiske topmøde

Teater Freeze Productions og Kim Leine slår nu dørene op til magtspillet i nord og inviterer til topmøde mellem USA, Rusland, Grønland og Danmark. Den danske statsminister, en russisk oligark, den amerikanske ambassadør, den grønlandske selvstyre formand og en ung grønlandsk aktivist bærer hver sit lands fortid og nutid ind i et mildest talt uforudsigeligt forhandlingsrum. Det politiske bliver personligt, og det personlige bliver politisk. Hvem har magten, og hvem bærer nøglen til fredens dialog?

Forestillingen viser det politiske establishment i et helt uventet og absurd lys, på et uforudsigeligt og sprængfarligt topmøde, hvor magten i nord vendes på hovedet. Det bliver både vanvittigt, sjovt, rørende, dybt politisk og in your face på samme tid.

Verden er i konflikt om land, om ressourcer – om verdens koldeste brændpunkt: Arktis. Klemt mellem øst og vest er Grønland og Arktis centrale brikker i et storpolitisk magtspil. Amerikanerne investerer massivt i området, mens russiske ubåde patruljerer farvandene. De arktiske oprindelige folk markerer sig, og inuits nye magtposition er farvet blodrød af fortidens kolonisering.

Det arktiske topmøde er dramatik, der er med til at få os til at forstå de menneskelige følelser bag konflikterne. Information

Her sprutter intensiteten. Alt er på spil, og ikke kun i fiktionen. Weekendavisen

Billetpriser

Alm. A Alm. B
Medlem 240 190
Unge 200 150
Løssalg 280 230
Grupper 250 200
Instruktion
Hanne Trap Friis
Medvirkende
Klaus Geisler, Helene Kvint, Aviana Steinbacher, Mette Kolding, Mikhael Belinson
Varighed
Ca. 75 min. uden pause
Bemærkninger
Spillested: i Ny Ridehus

Læs mere på www.freezeproductions.dk