JANUAR 2023

Ta mig som jeg er
NR. 13 · SØNDAG 8. JANUAR 2023 KL 16:00 Jangmark

Ta mig som jeg er

I forestillingen “TA’ MIG SOM JEG ER” vil Trine Pallesen sammen med Mathias Groves seksmandsorkester tegne et kærligt og sandt portræt af Grethe Ingmann.

Grethe var ikke bare en af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden, hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

En aften, hvor Grethe sang med Jørn Graungaards orkester, sad Jørgen Ingmann blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med “Dansevise”.

Grethes hjerte bankede for jazzmusikken og for den levende musik på spillestederne, og hun mestrede genren. Bent Fabricius Bjerre kaldte hende den danske Ella Fitzgerald. Forestillingen indeholder både den popmusik, som vi allesammen kender, og den jazzmusik Grethe elskede at synge, og den vil prøve at genskabe noget af den stemning der var på danserestauranterne dengang i 50’erne og 60’erne.

Det er en forestilling, der fortæller om Grethes liv på godt og ondt, om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år.

Men først og fremmest er det en hyldest til Grethe Ingmann og hendes stemme.

Det er en forestilling med masser af musik, humor og eftertanke.

Billetpriser

Alm. A
Medlem 230
Unge 190
Løssalg 270
Grupper 240
Instruktion
Sofie Pallesen
Medvirkende
Trine Pallesen samt Mathias Groves orkester

Manuskript: Anna Panduro
Scenografi og kostumer: Line Bech
Lysdesign: Thørbjørn Bach Larsen
Producent/co-producent: Sjællands Teater/Jangmarks Agentur i samarbejde med Trine Pallesen
Varighed
Ca. 1 time og 45 min.
Bemærkninger
Spillested: Ny Ridehus - placering ved nummererede caféborde.

Læs mere på https://www.jangmark.dk